MENU

MC Technology diap

Nieuws

Projecten

Leveranciers

Downloads

Contact

tel: +31 (0) 72 571 78 21

info@mctechnology.nl

MENU

componenten

Metalen riem en transportband

Uit voorraad leverbaar

Voor elke industrie

Flexibel inzetbaar

Wanneer het aankomt op nauwkeurige en betrouwbare applicaties, biedt een metalen riem vele voordelen ten opzichte van een kunststof band, riem of ketting. De riemen van metaal van onze leverancier Belt Technologies zijn sterk en duurzaam en hebben geen rek. Dit maakt deze riem uitstekend geschikt voor het transporteren en positioneren van allerlei producten voor onder andere de chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de halfgeleiderindustrie.

 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een metalen riem of transportband?

De belangrijkste eigenschappen van een metalen riem

Een riem van metaal heeft veel voordelen tegenover vergelijkbare producten gemaakt van kunststof. Vraag in onze groothandel in Heerhugowaard om persoonlijk advies over de verschillende producten, bijvoorbeeld over verschillende aandrijvingen voor stappenmotoren. Zo kunt u de juiste keuze maken voor uw bedrijf. De belangrijkste eigenschappen van een dergelijke riem zijn:

 • High Strength-to-Weight ratio. Dit is een voordeel voor applicaties waar een hoge streksterkte tot 1790 N/mm, 2 en een laag gewicht van de metalen riem wordt gevraagd.
 • Accurate and Repeatable. Repeatability is gedefinieerd als het vermogen om binnen een bepaalde tolerantie de beginpositie te bereiken. Omdat metalen riemen geen rek hebben is de repeatability beter dan bij vergelijkbare systemen. Een metalen riem heeft een repeatability van 0,0508 tot 0,127 millimeter of beter.
 • Riemen geproduceerd van metaal zijn duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen tot 590 graden Celsius en vacuümomstandigheden. Een variëteit aan legeringen is beschikbaar voor gebruik met chemicaliën.
 • Good Thermal and Electrical Conduction. Het is een goede geleider voor temperatuur en elektriciteit.
 • No Lubrication. Een riem gemaakt van metaal behoeft geen smering en kan gemakkelijk worden gereinigd.
 • Clean room Compatible. Metalen riemen produceren geen stof, houden vuil niet vast en kunnen daarom gemakkelijk worden gereinigd.
 • Non strechable. Een riem van metaal heeft praktisch geen rek in vergelijking tot andere riemen.
 • Smooth Operation. Riemen van metaal zijn vrij van trillingen en maken nauwelijks geluid.

Verschillende type riemen

Er twee verschillende types metalen riemen te onderscheiden. De standaardbanden zonder bewerkingen en metalen transportbanden met perforaties. Vraag ons om advies voor de beste optie voor uw bedrijf.

  Belt Technologies

  Belt Technologies is een gerenommeerd Amerikaans bedrijf, volledig gespecialiseerd op het ontwerpen en fabriceren van uitsluitend metalen riemen en transportbanden.

  Al ruim 50 jaar levert Belt Technologies geavanceerde oplossingen voor transport, productie en verpakkingen in uiteenlopende industrieën.

  Metalen riemen met productdragers

  Een riem van metaal kan worden voorzien van productdragers voor het meenemen, positioneren of geleiden van producten. Lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden.

  lees meer…

  Drive-tapes

  Bij een drive-tape zijn, in tegenstelling tot een riem, de beide uiteinden niet aan elkaar gelast. De tape heeft een begin en een einde. Hieronder vindt u de drie verschillende uitvoeringen van drive-tapes die wij bieden in onze groothandel in Heerhugowaard.

  lees meer…

  Oppervlaktebehandelingen

  Met een oppervlaktebehandeling wordt de natuurlijke eigenschap van de metalen riem of poelie gewijzigd. De behandeling kan aan één of beide zijden van de riem of drive-tape toegepast worden. Bekijk hieronder onze drie verschillende mogelijkheden voor oppervlaktebehandelingen.

  lees meer…

  Poelies

  Alle riemen en drive-tapes vereisen een drive-poelie (aangedreven) en een idler-poelie (niet aangedreven). De poelies worden gemaakt met dezelfde tolerantie als de riemen. Voor de poelies zijn er drie verschillende typen te onderscheiden. Bekijk hieronder ons aanbod.

  lees meer…

  Uit voorraad leverbaar

  Voor elke industrie

  Flexibel inzetbaar

  Neem contact met ons op als u benieuwd bent naar onze producten

  Bent u benieuwd wat de producten en de service van M. C. Technology voor uw onderneming kunnen betekenen? Bekijk online ons portfolio voor een goed beeld van onze voorgaande projecten. Neem telefonisch contact met ons op via 072 – 571 78 21, stuur een e-mail naar info@mctechnology.nl of maak gebruik van het contactformulier. Wij beantwoorden uw vragen over een metalen riem graag.

  Contact

  M.C. Technology technology in motion

    M.C. Technology, stap voor stap naar de juiste oplossing

    buys Ballotstraat 31 (industrieterrein Zandhorst II)
    1704 SK Heerhugowaard
    Nederland