MENU

MC Technology diap

Nieuws

Projecten

Leveranciers

Downloads

Contact

tel: +31 (0) 72 571 78 21

info@mctechnology.nl

MENU

componenten

Metalen transportbanden

Zijn uw metalen transportbanden aan vervanging toe? M.C. Technology helpt u graag aan een nieuwe band die geschikt is voor uw technische toepassing. Bovendien geven onze medewerkers met kennis en ervaring over transportbanden u graag advies over onze banden. Zo koopt u bij ons enkel producten waar u veel informatie over heeft vergaard en waar een goed gevoel bij heeft.

Aanbod metalen transportbanden in Heerhugowaard

Wij verkopen in onze groothandel in Heerhugowaard diverse metalen riemen van Belt Technologies. Zo heeft u de keuze voor een standaardband zonder bewerkingen en een band met perforaties. Deze standaardband (plane) wordt gebruikt voor het transporteren van producten met een vaste snelheid en (vaak) in één richting. Deze metalen band gebruikt u onder andere als transportband, folietransport, oventransporten, PCB-transport, geleiden en aandrukken van producten.

De patronen van een metalen transportband met perforaties

Als uw metalen transportband voorzien is van perforaties, zijn er diverse patronen mogelijk, zoals een indexeerpatroon. Hierbij wordt de band voorzien van een gatenpatroon, meestal in het midden van de band. De aangedreven poelie wordt vervolgens voorzien van indexeerkogels en kogelomloopgeleidingen. Op deze wijze ontstaat een nauwkeurig positioneersysteem. Dit systeem kan bovendien gecombineerd worden met andere perforaties. Een metalen transportband wordt altijd “aangedreven” door de frictie tussen de vlakke poellie(s) en de band. De indexeerkogels van dit patroon worden hier niet voor gebruikt, maar zijn enkel bedoeld voor het positioneren van de band.

Een perforatiepatroon voor metalen transportbanden

Het tweede patroon is een perforatiepatroon. Hierbij worden de metalen transportbanden over het gehele oppervlak voorzien van verschillende perforaties. Dit kan een enkele rij of meerdere rijen zijn, of over het gehele oppervlak. Een perforatie kan ook worden gebruikt om een productdrager te monteren of om direct producten te transporteren.

Sporen metalen transportbanden

Bij een toepassing waar metalen transportbanden worden gebruikt, is het nodig een stuursysteem te gebruiken op de niet-aangedreven poelie (Idler poelie). Dit wil zeggen dat er een stuurcorrectie gemaakt moet worden om de camber van een riem of band weg te werken. Hiervoor is dan het nodig 1 of meerdere poellies stuurbaar te maken. Er zijn diverse eenvoudige oplossingen mogelijk met onder andere een stuurbare lager, maar ook een geïntegreerde oplossing van Belt Technologies, een zogeheten ISP of independently Steerable Pulley. In deze oplossing is een stuurbare lager geïntegreerd in de poelie en ontstaat een compact en eenvoudig stuursysteem. Is een dergelijk stuursysteem niet mogelijk? Dan kan er gebruik worden gemaakt van V-riemen onder de band. Deze worden gemaakt van rubber of siliconen en worden gemaakt in diverse afmetingen.

Bandspecificaties voor metalen transportbanden

 • Pitch tolerantie. Riem met indexeerpatroon: +/- 0,013 mm
 • Nauwkeurigheid. Tolerantie naar positie: 0,0508 tot 0,127 mm
 • Levensduur. Poelie diameter: 625:1. > 1000.000 omw
 • Bedrijfstemperatuur: Standaard RVS 301/302/304: tot 205° Celsius
 • Bedrijfstemperatuur: Heatthreated 17-7 CH900: tot 425° Celsius
 • Bedrijfstemperatuur: Speciaal Inconel: tot 535° Celsius
 • Coatings. Dikte: 0,025 tot 6,4 mm
 • Coatings: Temperatuur: tot 315° Celsius
 • Materiaal onder andere Teflon TFE, Teflon FEP, Teflon Silverstone (food approved), Silicone rubbe, Neoprene rubber, Polyurethane (high friction)
 • V-riemen. Materiaal Rubber. Temperatuur bereik maximaal 50° Celsius
 • V-riemen. Materiaal Siliconen. Temperatuur bereik maximaal 100° Celsius
Belt transportbanden
Belt Metalen riem met perforatie voor vacuum transport

Perforatie voor vacuumtransport.

Belt Metalen riem indexing patroon en perforaties

Indexing patroon + perforaties.

Belt Metalen riem
Belt metalen transportabnden RVS poellie met geïntegreerde ISP

RVS poelie met geïntegreerde ISP.

Belt metalen transportband
Belt metalen transportbanden Heerhugowaard
Belt Metalen transportbanden met perforatie voor montage productdrager

Perforatie voor montage productdrager. U-beugel met borstel.

Belt metalen transportbanden met siliconen V-riem

Metalen riem met siliconen V-riem.

Belt Metalen transportbanden lengte 18 meter

Metalen riem met een lengte van 18 meter en 2 rubber v-riemen.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Wilt u meer weten over onze metalen transportbanden of een ander component als een veerelement? Onze medewerkers staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook helpen ze u met de aanschaf van uw band. Stuur ons een e-mail via info@mctechnology.nl of bel ons op 072 – 571 78 21 als u contact met ons wilt opnemen.

Contact

M.C. Technology technology in motion

   M.C. Technology, stap voor stap naar de juiste oplossing

   buys Ballotstraat 31 (industrieterrein Zandhorst II)
   1704 SK Heerhugowaard
   Nederland