MENU

MENU

componenten
RVS metalen riemen

Metalen riemen en transportbanden

Wanneer het aankomt op nauwkeurige en betrouwbare applicaties, biedt een metalen riem vele voordelen ten opzichte van een kunststof band, riem of ketting. De metalen riemen van Belt Technologies zijn sterk en duurzaam en hebben geen rek.
Dit maakt de metalen riemen uitstekend geschikt voor het transporteren en positioneren van allerlei producten voor onder andere de chemische, voedingsmiddelen en de halfgeleider industrie.

 

De belangrijkste eigenschappen zijn:
1. High Strength-to-Weight ratio
Dit is een voordeel voor applicaties waar een hoge streksterkte tot 1790 N/mm,2 en een laag gewicht van de riem wordt gevraagd.

2. Accurate and Repeatable
Repeatability is gedefinieerd als het vermogen om binnen een bepaalde tolerantie de beginpositie te bereiken. Omdat metalen riemen geen rek hebben is de repeatability beter dan bij vergelijkbare systemen. Een metalen riem heeft een repeatability van 0,0508 tot 0,127 mm of beter.

3. Durability
Metalen riemen zijn duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen tot 590 graden Celcius en vacuüm omstandigheden. Een variëteit aan legeringen is beschikbaar voor gebruik met chemicaliën.

4. Good Thermal and Electrical Conduction
Een metalen riem is een goede geleider voor temperatuur en elektriciteit.

5. No Lubrication
Een metalen riem behoeft geen smering en kan gemakkelijk worden gereinigd.

6. Clean room Compatible
Metale riemen produceren geen stof, houden vuil niet vast en kunnen daarom gemakkelijk worden gereinigd.

7. Non strechable
Een metalen riem heeft praktisch geen rek in vergelijking tot andere riemen.

8. Smooth Operation
Metalen riemen zijn vrij van trillingen en maken nauwelijks geluid.

Belt Technologies

Belt Technologies is een gerenommeerd Amerikaans bedrijf, volledig gespecialiseerd op het ontwerpen en fabriceren van uitsluitend metalen riemen en transportbanden.

Al ruim 50 jaar levert Belt Technologies geavanceerde oplossingen voor transport, productie en verpakkingen in uiteenlopende industrieën.

Metalen riemen

Binnen de metalen riemen zijn er 2 types te onderscheiden. De standaard band zonder bewerkingen en een band met perforaties.

lees meer…

Metalen riemen met productdragers

Een metalen riem kan af fabriek, worden voorzien van productdragers voor het meenemen, positioneren of geleiden van producten.

lees meer…

Drive tapes

Bij een drive tape zijn, in tegenstelling tot de riem, de beide uiteinden niet aan elkaar gelast. De tape heeft een begin en een einde.

lees meer…

Oppervlaktebehandelingen

Met een oppervlaktebehandeling wordt de natuurlijke eigenschap van de metalen riem of poelie gewijzigd. De behandeling kan aan 1 of beide zijden van de riem of drive tape plaatsvinden.

lees meer…

Poelies

Alle riemen en drive tapes vereisen een drive poelie (aangedreven) en een idler poelie (niet aangedreven). De poelies worden gemaakt met dezelfde tolerantie als de riemen. Voor de poelies zijn er 3 typen te onderscheiden.

lees meer…

Vragen over een van deze Belt producten?
Gebruik onderstaand formulier om uw vraag te stellen of bel ons:
072 – 571 78 21

Contact

M.C. Technology technology in motion

   M.C. Technology, stap voor stap naar de juiste oplossing

   buys Ballotstraat 31 (industrieterrein Zandhorst II)
   1704 SK Heerhugowaard
   Nederland

   info@mctechnology.nl
   +31(0)72 571 78 21